Γιατί να προτιμήσετε τον Νηρέα; picture_as_pdf print alternate_email

από Admin
Τελευταία ενημέρωση 27/12/2021
Γιατί να προτιμήσετε τον Νηρέα;

Ο Νηρέας είναι αποτέλεσμα πολλαπλών πειραμάτων και πολλών ετών εμπειρίας. Υπήρξαν δυο χρόνια εντατικού σχεδιασμού και ανάπτυξης καθώς και η κατασκευή 4 πρωτότυπων καγιάκ μέχρι την επίτευξη του τελικού σχεδίου.

Σχετικά με τον Νηρέα

Με τον Νηρέα προσπαθήσαμε να δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο καγιάκ που να ενσωματώνει χαρακτηριστικά που επιθυμεί το μεγαλύτερο μέρος των κωπηλατών.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα θαλάσσιο καγιάκ που να είναι:

  1. Άνετο για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων
  2. Η αρχική όσο και η δευτερεύουσα σταθερότητα να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα
  3. Εξαιρετική απόδοση σε υψηλό κυματισμό (> 1.5-2 μέτρα κύματος)
  4. Να έχει τιμή χαμηλότερη από αυτή αντίστοιχων σκαφών του εξωτερικού
  5. Η ποιότητα των περιφερειακών (καρινάκι, καπάκια κτλ) να είναι σε κορυφαίο επίπεδο
  6. Υαλοϋφάσματα εξαιρετικής ποιότητας και διαφορετικών ιδιοτήτων για τη μέγιστη δυνατή αντοχή τόσο στο χρόνο όσο και σε περίπτωση σύγκρουσης (βράχια κτλ).

Πως καταλήξαμε στο σχέδιο/κατασκευή

Έχοντας δοκιμάσει εκτενώς πάνω από 80 διαφορετικά μοντέλα καγιάκ καταγράψαμε όλα όσα έχριζαν αλλαγής ή βελτίωσης με στόχο ένα νέο καγιάκ που να δίνει λύση σε αυτά.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην έρευνα και συγκεκριμένα κατά την κατασκευή των καλουπιών, τον έλεγχο & την ποιότητα για να αποφύγουμε προβλήματα όπως:

  1. Στραβά κολλημένα καθίσματα, διαρροές από το καρινάκι, πολύ κακή/δύσκολη τοποθέτηση των ταμπουκιών (hatches) και bulkheads που βάζουν νερά.
  2. Σπασμένα καθίσματα λόγω κακού σχεδιασμού.
  3. Λανθασμένα σχεδιασμένη πλάτη με τον ιμάντα ένωσης να χτυπάει στη μέση σας, πολύ υψηλά ή χαμηλά τοποθετημένη.
  4. Δύσκολη χρήση του skeg slider κυρίως λόγω πολύ μικρής εσοχής για το καρινάκι.
  5. Διαρροές από κακά τοποθετημένα ριμς (κακή υλοποίηση στο καλούπι) ή ριμς με κενό που γεμίζουν μικρά πετραδάκια, σχεδόν αδύνατον να τα βγάλετε χωρίς μαχαίρι.
  6. Σχεδιαστικά προβληματικός σχεδιασμός κόκπτιτ (πολύ μακρύ αλλά με πολύ χαμηλό ύψος για τα πόδια του κωπηλάτη) οδηγώντας σε μούδιασμα των ποδιών σε μόλις μερικά λεπτά κωπηλασίας λόγω περιορισμού της κυκλοφορίας του αίματος.
  7. Δυσκολία απεγκατάστασης (για συντήρηση, έλεγχο) του καθίσματος λόγω κακού σχεδιασμού/τοποθέτησης του. Ένα από τα σημεία όπου τα star cracks έχουν την τιμητική τους.
  8. Πολύ βαθύ μπροστινό στεγανό με αποτέλεσμα να βρίσκουν τα γόνατα σας σε περίπτωση εξόδου από το καγιάκ.
  9. Λεπτή κατασκευή με χρήση όχι πολύς καλής ποιότητας υαλοϋφασμάτων με αποτέλεσμα συχνά κράκ έπειτα από παρατεταμένες διασώσεις σε κυματώδη θάλασσα.
  10. Χαμηλής ποιότητας (υλικών) για την ένωση του ντέκ με τη γάστρα

Με την υλοποίηση του Νηρέα ελπίζουμε ότι καταφέραμε να δώσουμε μια λύση σε όλα τα παραπάνω με τη δική μας πινελιά και να προσφέρουμε ένα θαλάσσιο καγιάκ που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τα λοιπά γνωστά καγιάκ της αγοράς ενώ μάλιστα προσφέρετε σε τιμή 1700€+ΦΠΑ (2108€), χαμηλότερη κατά 1000€ περίπου ευρώ από τον ανταγωνισμό.

Το πρώτο Ελληνικό θαλάσσιο καγιάκ

Έξτρα προσθήκες χωρίς επιπλέον κόστος

Το σημείο ένωσης του καθίσματος με το ριμ περιλαμβάνει ενίσχυση με carbon aramid ώστε να ενισχυθεί το συγκεκριμένο σημείο που δέχεται αρκετή πίεση.

Επίσης όλη η εσωτερική ταινία κατά μήκος της γάστρας αλλά και με την ένωση του ντέκ είναι carbon aramid καθιστώντας πρακτικά άσκοπο την χρήση του keel strip το οποίο και συνιστάτε μόνο όταν έχει φθαρεί αρκετά η γάστρα σας σε σημείο να αρχίσει να φαίνεται το υαλοϋφασμα.

Όλες οι εκδόσεις έχουν επιπλέον ενισχύσεις στο ντεκ στα σημεία που μπορεί να δεχθούν δυνατό στρες πχ εμπρός από το ριμ (σε διασώσεις) καθώς και ενισχύσεις στα κατάλληλα σημεία για την προσθήκη πανιού της Flat Earth και λοιπών εταιριών.

Επίσης σε όλες μας τις εκδόσεις το 4ο στεγανό ταμπούκι (εμπρός από το ριμ/κοκπιτ) περιλαμβάνεται χωρίς επιπλέον κόστος. Το καλούπι του είναι πολυεστερικό καθιστώντας το πρακτικά αθάνατο και 100% στεγανό όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα.

Οι 3 εκδόσεις του Νηρέα έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να φιλοξενήσουν κωπηλάτες από 1.50 έως 2.05 μέτρα.
Ο σχεδιασμός του κόκπιτ αποτελεί σημείο αναφοράς. Θα πρέπει να κωπηλατήσετε ένα για να αντιληφθείτε την μελέτη που έχει γίνει. Μια μελέτη που δεν πραγματοποιήθηκε μόνο στα χαρτιά και στους υπολογιστές αλλά και με πραγματικούς κωπηλάτες διαφορετικού σωματότυπου ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το μοντέλο που θα πάρετε ταιριάζει γάντι στο σώμα σας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το bulkhead πίσω από το κάθισμα έχει αρκετά μεγάλη κλίση ώστε το νερό σε περίπτωση διάσωσης να αδειάζει ταχύτητα καθιστώντας γρηγορότερη και ασφαλέστερη την διάσωση.

Σε ποιούς απευθύνεται ο Νηρέας;

Ο Νηρέας είναι ένα καγιάκ για όλους/ες. Η απίστευτη αρχική του σταθερότητα παρόλο το μικρό το φάρδος (51.5 εκ η LV, 53.5 η MV και 56.8 η HV), θα το καταστήσει ιδιαίτερα προσιτό για τους νέους στο χώρο. Η εντυπωσιακή πλεύση όταν τα μποφόρ ανεβούν σε συνδυασμό με την απίστευτη κατευθυντικότητα του (manouvrability) θα προσθέσουν ένα μεγάλο χαμόγελο στους έμπειρους κωπηλάτες.

Ιδανικό σκάφος και σε όλους τους επαγγελματίες που διοργανώνουν σχολές ή εκδρομές. Επίσης αξίζει να αναφέρω ότι όλα τα deck fittings είναι από την κορυφαία στο είδος, της Kajaksport. Καπάκια, ριμ, ποδωστήρια, καρινάκι και ο μηχανισμός του καθώς και το κάθισμα με την πλάτη είναι όλα από την Kajaksport.

Ο Νηρέας είναι διαθέσιμος για δοκιμή στη θάλασσα σε επιλεγμένα σημεία. Επισκεφτείτε τον συγκεκριμένο σύνδεσμο για να κλείσετε μια δοκιμή!

Καλές κουπιές!


Tags

Tags: Ελλάδα Θαλάσσιο Καγιάκ Νηρέας